Bronvermelding

De websites van GEKop zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de websites GEKopkatten.be en .nl hebben we de volgende bronnen geraadpleegd:

 

Literatuur:

  • De nieuwe encyclopedie van de kat, Dr. Bruce Fogle, Libre uitgeverij, Leeuwarden – ISBN 90-75531-65-6
  • Encyclopedie van de kat, Royal Canin, Aniwa publishing, Parijs
  • Het complete handboek voor kattenrassen & kattenverzorging, Alan Edwards, Veltman uitgevers, Utrecht – ISBN 90-5920-148-5
  • Katten, Dr. Bruce Fogle, Focus/Unieboek bv, Houten – ISBN 978-90-475-0029-2

 

Websites:

  • De internetencyclopedie www.wikipedia.org waar door meerdere auteurs op vrijwillige basis aan wordt geschreven.
  • De websites van de Nederlandse en Belgische rasverenigingen. Op de pagina’s van de betreffende rassen staan de links naar de rasverenigingen die we hebben geraadpleegd. Op de Nederlandse .nl website staan de Nederlandse rasverenigingen en op de Belgische .be website de Belgische rasverenigingen die we hebben geraadpleegd.

 

Opmerkingen:

Het is ons opgevallen dat de diverse bronnen die we hebben geraadpleegd elkaar regelmatig tegenspreken. De vraag is dan: welke bron heeft gelijk? Wij hebben in onze beschrijvingen doorgaans de mening van de meerderheid opgenomen. Omdat de meerderheid niet altijd gelijk heeft, betekent dit dat ook onze beschrijvingen van de diverse kattenrassen niet altijd volledig en juist zullen zijn. Daarom bieden wij in onze encyclopedie de dienaren van de diverse raskatten de mogelijkheid om hun ervaringen met hun raskat te beschrijven. We hopen dat veel kattenliefhebbers hier gebruik van zullen maken zodat de aspirant kattenbezitters een nog beter beeld van de eigenschappen van de verschillende kattenrassen krijgen.

 

Wellicht ten overvloede maar voor alle duidelijkheid willen we hierbij benadrukken dat GEKop niet kan garanderen dat alle opgenomen informatie in alle gevallen daadwerkelijk actueel, correct en volledig is. Wanneer je interesse in een bepaald kattenras hebt, raden wij je aan contact op te nemen met de betreffende rasvereniging en/of een bezoek te brengen aan een kattenshow en je laten informeren door de verschillende katteneigenaren. Katten zijn hun lust en leven en ze helpen je graag. Ook kunnen de websites en de boeken die wij voor onze literatuurstudie hebben gebruikt je ongetwijfeld verder helpen.