Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn maakt GEKop gebruik van cookies. Bezoek je onze websites dan ga je akkoord met deze cookies. Sluiten

Katten test - Welk ras past het beste bij mij?

In deze kattenras test kun je kiezen uit een aantal eigenschappen waaraan jouw 'ideale kat' moet voldoen. MAAR... het gaat niet alleen om wat jij wil, maar ook om wat de kat / kitten wil (nodig heeft). Daarom begint de test met het stellen van een aantal vragen over jouzelf 'de dienaar'. Aan het eind van de test zie je voor iedere raskat je score, zoals hieronder gepresenteerd.
9.5
Siamees
Baas:90 %
Karakter:95 %
Uiterlijk:100 %

Jouw totaalscore voor de Siamees
Foto van de Siamees

 

Score dienaar geeft aan hoe goed jij als dienaar van deze kat bij dit ras past. Is deze score laag, dan is de kans groot dat je kat niet gelukkig zal worden omdat hij bijvoorbeeld meer aandacht of beweging nodig heeft dan jij te bieden hebt.

 

Score karakter geeft aan hoe goed het karakter van dit ras aansluit bij jouw wensen. Is deze score laag, dan is de kans groot dat je achteraf spijt krijgt van je keuze omdat je kat net anders reageert of handelt als jij zou willen.

 

Score uiterlijk geeft aan of het uiterlijk van het ras aan jouw verwachtingen voldoet. Dit is niet geheel onbelangrijk, maar wel de minst belangrijke eigenschap voor het kiezen van een ras. Een mooie kat die ongelukkig is of niet doet wat jij graag wil is ook niet alles. Wat te denken van een mooi maar super actief katje op een tweekamerappartementje?

Het doel van deze kattenrassentest is er op gericht om aspirant-dienaren na te laten denken over zaken die te maken hebben met het aanschaffen en het houden van een kat. Het resultaat van deze test is gebaseerd op algemene ras-standaarden en goed gesocialiseerde katten die van hun dienaren voldoende beweging, aandacht en uitdagingen krijgen. Voordat u een kat koopt adviseren wij u dan ook om eerst contact op te nemen met de betreffende rasvereniging voor wat meer informatie over ras en fokker.